Вече глобяват и за мръсна кола


Наред с всички нововъдени глоби, които заплашват недобросъвестните шофьори у нас, от КАТ вече ще налагат глоби и за мръсен автомобил. Размерът на глобата ще се определя по преценка на служителя, установил нарушението, т.е. размерът на глобата ще нараства правопропорционално със замърсеността на автомобила.


http://www.standartnews.com/bg/article.php?d=2008-03-10&article=224886

От една страна в този закон има логика – хубаво е автомобилът който управляваме да бъде чист и спретнат. От друга страна обаче, като се има предвид цялата мизерия и мръсотия по улиците в България, особено през зимния сезон, за опазването на автомобила в чисто състояние се изисква той да бъде измиван поне два пъти седмично, или около 10 пъти на месец. Самото миене е свързано с допълнителни разходи и загуба на време. В случая не става въпрос за дребни разходи, тъй като на почти всички автомивки цената за цялостно измиване е около 15 лв. Цената само за външно измиване пък е между 5-8 лв.


Хайде да ни е “чист”-ито!

Както са го подкарали нашите законотворци вероятно скоро можем да очакваме глоба за неизкъпани водачи, както и за тези които не са си измили зъбите, преди да се качат в автомобила.

Дайте своя глас за статията, като кликнете на бутона с надпис “свежо”!