Нашенски Айше-та измамиха турските мъже

Турски мъже, живеещи в Турция и ЕС са попаднали в клопките на турско говорещи жени от България, които са се обърнали към тях за помощ или приятелство по интернет, но след това са отмъкнали големи суми пари от тях.
Това съобщи агенция БГТЮРК, цитирана от БГНЕС. Тази схема продължава от няколко години и въпреки, че турските телевизионни канали и вестници съобщиха многократно за измамата, броят на измамените турски мъже расте.

Измами по интернет

Десетки хиляди долари и евро са сумите, с които са измамени стотици граждани на Европейския съюз и Съединените щати от български престъпни банди. Това става чрез фалшиви интернет сайтове, в които се продават луксозни автомобили или ретро мебели и скъпи антики. В последствие обаче се оказва, че продаваните стоки всъщност не съществуват, а купувачите пращат парите си в измислени сметки, създадени на името на несъществуващи хора. По този начин наивните колекционери на ретро автомобили например се разделят със суми от порядъка на 10 хиляди евро или долари.

Алъш-веришът с гласове стигна апогея си

Въпреки законовата забрана и бдителните полицаи, търговията с гласове на местните избори процъфтява. Над 20 души са били отведени в районните полицейски управления в страната за сигнали за покупка и продажба на гласове по време на изборния ден. До момента нито един от тях не е задържан за 24 часа. Сигнали има в Ботевград, Варна, Добрич, Монтана, Пловдив, Лом, Бургас, Казанлък, Русе, Велико Търново, Пазарджик и др. Ромски гласове вървяха от 2 лв. нагоре. В райони в страната ромите бяха извозвани до избирателните секции с микробуси…

Най-много са измамите с ДДС

Опитите за измами по Закона за данък добавена стойност (ЗДДС) са най-много както като абсолютни стойности, така и като дял в общите щети за бюджета. Това показват изводите в анализ, подготвян близо година от Центъра за изследване на демокрацията (ЦИД) за корупцията в данъчното облагане….

GSM измамите с карти “Бонуси Безкай”

Ако сте един от малкото щастливи собственици на карта от prepaid плана на vivatel – “Бонуси Безкрай” бих желал да Ви информирам, че на последък на много места реват ожилени собственици на такива карти изгоряли по един от основните два начина:….

Продължават измамите с пари, искани главно от възрастни хора

Продължават случаите на измамени главно възрастни хора с пари уж за пострадали техни близки, съобщиха от ОДП, Бургас.
На 11.02.т.г. около 10.00 ч. в Пето РПУ Бургас е получено съобщение от 78 годишна бургазлийка, живуща в бл. 17 в к-с «Зорница», която е заявила че на 07.02.т.г. около 15.00 ч. на домашния си телефон е получила телефонно обаждане от непознат, представил се за внук й….

Измамите с кредитни карти у нас се увеличили в пъти

Около 120 оплаквания на граждани за източване на кредитни и дебитни карти са постъпили през 2007 г. в Помирителната комисия по платежни спорове, съобщи председателят й Димитър Ананиев пред БТА.
Около 30-40 процента от заведените от комисията производства са били уважени от страните и се е стигнало до цялостно или частично възстановяване от страна на банките на откраднатите суми. Помирителното производство, което завежда комисията, трае около два месеца. През това време се разменят становища на банката и на картодържателя и се търси решение, без да се водят съдебни дела. ….

Зачестяват измамите с лични данни при парични преводи

Зачестяват измамите с лични данни при използване на международни преводи Western Union, съобщиха от Обединена българска банка /ОББ/.
От ОББ предупреждават, че зачестяват случаите на измами, при които фиктивни чуждестранни фирми рекламират чрез фалшиви интернет-сайтове продажби на автомобили “втора ръка”. Български граждани, заинтересовани от осъществяване на изгодни сделки, се съгласяват с предложението на хора от подобни фирми да преведат определени суми за покупката чрез Western Union…