За болните от РАК у нас телевизията е лукс


Интересен начин за набиране на допълнителни средства са измислили в столичната онкология (СБАЛО ЕАД ) или ракова болница, както я знаят повечето хора. За обречените пациенти, имали злощастието да попаднат в тази болница, гледането на телевизия е лукс за който се заплаща. За целта са направени специални устройства в които се пускат монети. След поставянето на монета телевизионния сигнал започва да струи по кабела за определено време, в зависимост от стойността на монетата. На уеб сайта на болницата е написано: “болничните стаи разполагат с кабелна телевизия срещу заплащане (можете да носите дребни монети)” – http://www.onco-bg.com/pac.html. Дали обаче дребните монети ще свършат работа?
Цената за 1 час “удоволствие” е 1,00 лв. Ако болния желае да гледа телевизия цели 24 часа, ще може да ползва изключителна отстъпка в цената, като заплати само 3,00 лв. Услугата се предоставя на приемници с големина на екрана 14″ (37 см.)! За по-възрастните хора, които от 2-3 метра почти не различават какво се случва на малкия екран, остава утехата, че поне нещо в стаята “говори” и до известна степен облекчава и без това отчайващата обстановка.

Вероятно събраните от тази услуга средства отиват за ремонт и освежаване на подтискащата болнична обстановка. Едва ли… Всеки който е ходил в тази болница знае, че обстановката по нищо не се различава от тази преди 30 г. и условията за болните с нищо не са се подобрили.
Явно събраните от гледането на телевизия средства не са достатъчни, за това в скоро време може да се очаква в асансьорите на болницата да бъдат поставени подобни устройства за пускане на стотинки, а на вратите на тоалетните да увиснат табели с надпис 20 ст.

Дайте своя глас за статията, като кликнете на бутона с надпис “свежо”!